Hvad er Auriculoterapi

Auriculoterapi kaldes også for den franske øreakupunktur og er udviklet af franskmanden Dr. Paul Nogier siden 1950. Med opdagelsen af VAS, en form for pulstagning, videreudvikler han denne behandlingsform til Auriculomedicin, som han i 1996 nomineres til Nobelprisen for. Hans søn Dr. Raphael Nogier fortsat i hans fars fodspor.

Det er vigtigt at skelne imellem den franske øreakupunktur og den kinesiske. Den kinesiske øreakupunktur tager sit udgangspunkt i en østlig tankegang, der bygger på en teori om meridianbaner (energibaner) og en behandling via disse.

Den franske øreakupunktur er inspireret af den vestlige verden. Teorien bygger på, at hele kroppen er reflekteret i øret, og alle nerver fra kroppen går til hjernen og ud i øret.

Man behandler via disse nervebaner eller reflekspunkter. Den franske øreakupunktur er smertelindrende behandlingsterapi på alle smertetilstande i kroppen. Det er en meget effektiv behandlingsform med vedvarende effekt. Samtidig er det også muligt at støtte kroppen under rygeafvænning, fertilitetsbehandling, stresshåndtering og meget andet.

Rent praktisk finder behandleren de rigtige punkter ved at bruge en trykpen eller en punktsøger. Punkterne bliver behandlet med nåle, der enten tages ud efter nogle minutter eller med bittesmå permanåle, der bliver siddende og falder ud af sig selv.